Postblokkade

In de eerste dertien maanden is er een postblokkade van kracht. Na de periode van dertien maanden wordt de postblokkade automatisch opgeheven en dient u de bewindvoerder maandelijks kopieën te zenden van de door u ontvangen poststukken. In sommige gevallen kan de duur van de postblokkade worden verlengd.

Als gevolg van de postblokkade wordt al uw post (met uitzondering van rouwkaarten, kranten en tijdschriften) doorgestuurd naar de bewindvoerder. De rechtbank heeft de bewindvoerder de bevoegdheid gegeven om uw post te openen. Van de relevante poststukken worden kopieën gemaakt. Eenmaal per week wordt alle post welke door de bewindvoerder is ontvangen aan u doorgestuurd. Op de envelop staat een stempel met de tekst ‘Van bewindvoerder aan schuldenaar’ en de handtekening van de bewindvoerder. Hiermee weet PostNL dat u deze post rechtstreeks mag ontvangen. Zonder de stempels zouden deze poststukken door PostNL weer bij de bewindvoerder worden bezorgd.

Spoedeisende poststukken worden zo spoedig mogelijk aan u doorgezonden. Houdt u er rekening mee dat er een vertraging kan ontstaan van enige dagen voordat de poststukken door de bewindvoerder zijn ontvangen en aan u worden doorgestuurd. Het is mogelijk dat indien er meerdere personen met dezelfde achternaam op uw adres wonen de post van deze personen ook wordt doorgestuurd aan de bewindvoerder. PostNL kan geen uitzondering maken voor uw huisgenoten welke niet onder de schuldsaneringsregeling vallen. Voor de post van deze huisgenoten dient u zelf een oplossing te vinden.

U blijft zelf te allen tijde verantwoordelijk voor de voortgang in uw postblokkade. Alle wijzigingen hierin, bijvoorbeeld een tijdelijk verblijf elders, dient u te melden bij uw bewindvoerder.

Groningen
Spilsluizen 15
9712 NR Groningen
Postbus 1568
9701 BN Groningen

Contact
Tel:  050 - 8200 223
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.